U bevindt zich hier: Home    Docenten

Yvette van de StolpeIk ben 39 jaar en trotse mama van 3 dochters. Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Almere. Al van kleins af aan ben ik gek op dansen en het verbaasd dan ook niemand als ik op 11 jarige leeftijd de stoute schoenen aan trek en me aanmeld voor de Vooropleiding Theaterdans in Amsterdam. Ik word na een pittige auditie ronde aangenomen en begin aan de 5 jaar durende opleiding. Naast deze opleiding dans ik in het weekend ook nog bij Barry Stevens, omdat ik er maar geen genoeg van kan krijgen. Na 5 jaar vooropleiding ben ik verder gaan studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten aan de opleiding Docent Theaterdans. In 2001 studeer ik af als 1e graads dansdocente. 

Na mijn opleiding ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als dansdocente op diverse balletscholen in Almere. Verder danste ik als vaste danseres bij het Holland Show Ballet in de dinnershow in Studio 21 in Hilversum. Daarnaast heb ik ook een tijd gewerkt als freelance danseres en heb gedanst voor diverse opdrachtgevers en evenementen als Wentink Events, Farouk, L’oreal en Voetballer van het jaar Gala. 

Sinds 2005 ben ik de trotse eigenaresse van Dansstudio Yvette. Met heel mijn hart en ziel zet ik me dagelijks in voor alles in en rondom de dansschool. Dansen is mijn passie en op deze manier kan ik dat aan al mijn leerlingen overbrengen. Niets is mooier dan van je passie je werk te maken.

Dansstudio Yvette is in korte tijd uitgegroeid tot een van grotere en betere balletscholen van Almere. Dansplezier staat op nummer 1 en samen met mijn docenten probeer ik er elke dag een feestje van te maken.

Elske CinibulkToen ik op mijn zevende mijn eerste balletles kreeg wist ik al dat dansen mijn passie was! Op mijn zestiende kwam dan ook mijn grootste wens in vervulling en werd ik aangenomen bij de dansacademie van Lucia Marthas in Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring op mogen doen in het werkveld door de vele stages die we kregen en heb ik gedanst bij verschillende tv shows waaronder: de Postcode loterijshow, Monte Carlo, Telekids, Now or Never, de Soundmixshow, en de Sterrenplaybackshow en bij verschillende artiesten, evenementen en producties zoals: Lee Towers, Jody Bernal, Frans Bauer, Julio Iglesias jr, megafestatie, Aida de Opera, de Tijdaffaire en Assepoester. 

In 2001 heb ik mijn HBO diploma behaald en ben ik gelijk aan het werk gegaan bij het Holland Show Ballet van Wentink Events waar ik 2 jaar heb gedanst in de Dinnershow of the Centuries en bij verschillende events waaronder: Voetballer van het jaar Gala en World Press Photo Gala. Daarna besloot ik te gaan freelancen om wat meer afwisseling te hebben. Tijdens deze periode heb ik gedanst in concerten van o.a.: Rene Froger, Gerard Joling, Frans Bauer, Franklin Brown, Jamai en de Toppers in Concert. In shows en evenementen van: Wentink Events, Philips, Mercedes, T-mobile, Fortis, en tv shows waaronder Idols en X- Factor. 

Na 5 jaar als freelancer werkzaam te zijn geweest ben ik me meer gaan focussen op het lesgeven, en merk ik hoe heerlijk het is om mijn dansplezier over te brengen aan mijn leerlingen! Sinds 5 jaar werk ik met veel plezier bij Dansstudio Yvette en ik geef hier: Klassiek ballet, Show musical, Jazz BBB, Streetdance, Boys only, en Hip hop. Het is zo leuk om de leerlingen te zien groeien door de jaren heen en om ze te zien genieten van alle danspasjes en te zien toeleven leven naar de spetterende voorstelling die Yvette ieder jaar weer organiseert! 

Denise de VriesDenise de Vries begon met dansen op 3-jarige leeftijd. Vanaf haar 7e volgde zij al een grote variatie aan lessen waaronder Tapdance, Klassiek Ballet, Musical en Streetdance. Naarmate zij ouder werd kwamen hier nog meer vakken bij zoals: Urban/hiphop, Spitzen, Ierse Tap, Jazzdance, en Modern. Van o.a. Yvette van de Stolpe, Merijn de Kok, Denise Dobber, Mitch de Ruijter en Nick Vonk. Op 14-jarige leeftijd gaf ze zelf al dansles. In 2008 begon Denise de vooropleiding van Lucia Marthas in Amsterdam en na jaren van training werd ze aangenomen voor de Hbo-opleiding van Lucia Marthas waar zij zang en dans lessen kreeg van vele docenten. Voor en tijdens haar opleiding heeft Denise meerdere optredens gedaan bij TV, theater, filmproducties en in het modellenwerk. Zo werkte zij mee aan Tros muziekfeest op het plein, als model voor Wella (een bekend haarproduktenmerk) en heeft ze meegewerkt aan de film “Anderé Hazes, bloed zweet en tranen”. Ook gaf zij les aan de vooropleiding, recreatie en oriëntatie klassen bij Lucia Marthas en aan de kinderen uit het Kinderen voor Kinderen koor. Naast haar opleiding heeft zij ook meerdere workshops gevolgd op tv, musical en dansgebied. Zoals musical-workshops van o.a. Laurie Reijs (Chicago, Aida) en Yves Adang (Miss Saigon, Mary Poppins), de tv-workshop van Inge Ipenburg (Gtst, Celblok H), de dansworkshops van o.a. Jason Samuel Smith (Tap), Chloe Arnold (Tap), Marijke de Braal (Tap), Lizz (Tapkids Amerika), Edan Gorlicky (Modern), Koen Brouwer en Roemjana de Haan (Latin/Ballroom), Roberto Da Costa (Hiphop), Jaakko Toivonen (Modern), Isabel beernaert (Modern), Anthony Burrel (achtergrond danser Beyoncé), Chaz Buzan (achtergronddanser Madonna) en Ana Marie Forsythe (Horton/ Alvin Ailey). 

Eenmaal afgestudeerd bij de dansacademie Lucia Marthas en met alle praktijkervaring heeft Denise zich ontwikkeld tot een fantastisch goed opgeleide allround danseres. Zij geeft nu met veel passie en plezier les bij Dansstudio Yvette en wil niets liever dan haar kennis overdragen aan haar leerlingen.

Joy SlotIk ben Joy slot en ik ben 18 jaar oud.

Ik ben begonnen met dansen toen ik 4 jaar was. Sinds dien wist ik al wat ik wou worden later dat was Dansjuf of Danseres. In de jaren daarna heb ik heel erg hard gewerkt om mijn dromen na te jagen.

Naast mijn stijl Urban , heb ik zelf ook andere lessen gevolgd zoals Dancehall , Klassiek Ballet , Hiphop, Jazz en Modern. Vele vragen mij wat Urban nou precies is. Het is voor mij een mix tussen Hiphop , Streetdance en Dancehall. Ik heb al veel opdrachten mogen doen in de danswereld waar ik heel erg blij mee ben. Onder andere ben ik sinds 2012 de achtergrond danseres van Aliyah en heb ik opgetreden in Suriname en in de RAI. Daarnaast heb ik nog veel meer leuke opdrachten mogen doen. Ook volg ik veel workshops in binnen en buitenland. Mede hierdoor kan ik mijzelf blijven ontwikkelen. En deze ontwikkelingen wil ik dan graag met jullie delen in mijn lessen bij Dansstudio Yvette! 

Lisa BallLisa begon met klassiek ballet toen ze 6 jaar was en kon vanaf toen niet meer zonder dansen. 

Ze volgde eerst een MBO Artiest Dans opleiding in Leeuwarden, Lucia Marthas en studeerde af als uitvoerend danseres aan de HBO Dansacademie in Tilburg (Fontys Hogeschool voor de Kunsten). Na de dansacademie is ze gaan werken als freelance danseres in Amsterdam.

Ze creëert zelf stukken, stond vorig jaar op het ‘Ij-festival’ en mag ook regelmatig naar het buitenland voor fantastische shows. Een heel dynamisch dansleven. Naast dansen geeft ze ook met veel plezier les. Ze geeft nu al een paar jaar peuter en kleuter ballet, modern, klassiek en musical lessen. In de afgelopen 10 jaar heeft ze veel les gegeven en veel ervaring opgedaan als docent. Zo gaf ze o.a. moderne lessen aan de kinderen van de musical Billy Elliot.

Lisa is een enthousiaste docent en heeft als doel dat er hard gewerkt word maar iedereen ook met een goed en energiek gevoel naar huis gaat. Ze vind het belangrijk dat iedereen een kans krijgt zichzelf te leren ontwikkelen in hun eigen talent. En dat benaderd ze met veel positiviteit.

StefanieEven voorstellen...

Mijn naam is Stefanie Breur, geboren op 28 april 1990 te Den Haag en sinds mijn vierde woonachtig in regio Leiden.

Van jongs af aan was ik al bezig met lekker bewegen/dansen op muziek en dansjes maken samen met mijn vriendinnetjes en nichtjes. Heerlijk vond ik het! Op 8-jarige leeftijd mocht ik eindelijk bij de amateurschool ‘Kreatief Danscentrum’ te Leiderdorp op jazz-ballet. Hier heb ik jarenlang met heel veel plezier verschillende dansstijlen gevolgd en is mijn passie voor dans alleen nog maar groter geworden.

Vervolgens heb ik mijzelf na de HAVO verder mogen ontwikkelen aan de ‘Dutch Academy of Performing Arts (DAPA)’ en het ‘Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA)’, waar ik werd opgeleid in dans, zang en acteren.

Tijdens deze opleidingen heb ik veel lessen gehad in de dansstijlen ballet, jazz, modern, hiphop, song&dance en pop-, show-, musicaldans en heb ik ervaring in het werkveld op mogen doen in o.a. een show van Guy&Roni, verschillende Holland Casino shows, ben ik gastdanseres geweest in ‘Jeans 21’, danseres bij de ‘Winter Classics’ in HMH (nu Afas Live) en heb ik in 2011 een halfjarige stage mogen volgen op het eiland Aruba, waarbij ik mocht dansen in de dinnershow ‘D’Licious’, met choreografieën van Roy Julen.

In 2015 heb ik mijn laatste opleiding, aan het LMIPA, wederom met succes afgerond en mag ik mijzelf naast officieel ‘Dance Artist‘ ook ‘Bachelor of Arts‘ noemen. Sindsdien ben ik voornamelijk werkzaam als dansdocente, danseres en zangeres.

Tevens ben ik naast dansdocente/artieste ook werkzaam als nagelstylist in salon ‘Bien Hair & Nails’ in Waterwijk. Iets heel anders, maar ook hier heb ik een grote passie voor.

-Een leuk weetje is misschien dat dit de salon is van juf Denise haar zus, Sabine de Vries :)


MarschaMarscha Soraya Mac Gillavry, roepnaam Marscha, geboren en getogen in Almere, 1994. Marscha groeide op in Almere waar zij op achtjarige leeftijd dans-, zang- en spellessen ging volgen bij Jouetta's Danscentrum en de Faust Theaterschool.

Toen zij van haar basisonderwijs naar haar middelbare opleiding ging werd zij aangenomen bij de Lucia Marthas Dansacademie. Naast haar opleiding aan het Helen Parkhurst Daltoncollege volgde zij, zes jaar lang, lessen bij de Weekend klassen van de Vooropleiding van Lucia Marthas. Ook bleef zij hiernaast lessen en workshops aan de Faust Theaterschool volgen en bleef zij dansen bij Jouetta's Danscentrum.

In haar examenjaar werd Marscha aangenomen om Nederland te vertegenwoordigen bij de World Championships of Performing Arts te Hollywood, Los Angeles. Dit is vergelijkbaar met de Olympische Spelen, maar dan op het gebied van dans, zang, spel, acteer- en modelwerk.

Tijdens dit fenomeen heeft Marscha twee zilveren en één bronzen medaille binnen weten te slepen voor ons koude kikkerlandje in de categorieën Moderne Dans, Song&Dance en Nationale Zang. Ja, Marscha heeft met haar vertolking van het nummer "Hij gelooft in mij" een bronzen medaille gewonnen in Amerika.

Na het avontuur in Amerika is Marscha aangenomen bij de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater.  Met deze opleiding heeft zij al in meerdere theaters mogen staan, waaronder het prachtige Koninklijk Theater Carré. Voor een (bijna) uitverkochte zaal mocht zij samen met de gehele opleiding een avondvullend programma, "Straks Bekend in Carré - een spektakel coupé", neerzetten.

Naast deze fantastische ervaring heeft Marscha ook in meerdere producties mogen staan tijdens haar opleiding. "Mazzeltov" geregisseerd door Albert Klein Kranenburg, "Tussenhaakjes - een ode aan Jos Brink" geregisseerd door

Frank Sanders zelve en "Nu of Nooit" geregisseerd door Bas Groenenberg, gechoreografeerd door Peter van Dosselaer en met muzikale begeleiding van Billy Maluw.  In het voorjaar van 2017 is Marscha aangenomen voor een stageplek bij Van Hoorne Entertainment voor Hans en Grietje De Musical.

In het theaterseizoen van 2017 - 2018 stond zij in het Ensemble van deze tourende productie en was zij daarnaast ook de Understudy van de rol "Mevrouw van de Beurs".

Ieder weekend stond zij op de bühne terwijl zij daarnaast haar vierde en laatste lesjaar volgde aan de Frank Sanders' Akademie.

Inmiddels is zij van de Akademie afgestudeerd en gaat zij aan het werk in de grote boze wereld!

Haar eerste stappen in het werkveld als Dans-, Zang- en Acteerdocent zullen zijn bij Yvette’s Dansstudio, Fanwork te Tiel en Jouetta’s Danscentrum.

DanishaHoi ik ben Danisha

Ik ben 22 jaar, ben afgestudeerd bij Dansacademie Lucia Marthas en nu sinds een jaar aan het lesgeven. 

Werk soms als uitvoerend danser maar vooral als dansdocent. 

 Het lesgeven bevalt me ontzettend goed. Ik vind het super leuk om kinderen te zien groeien in dans en ze veel nieuwe dingen te leren. Heb ontzettend veel zin om vanaf dit seizoen mee te draaien! 


Dylan CornelisseMijn naam is Dylan Cornelisse en heb 2 diploma’s behaald aan de dansacademie Lucia Marthas. Ik heb veel geleerd op deze academie en dat wil ik graag doorleren aan de leerlingen in de danslessen. Verder ben ik ook een freelancer in het werkveld. Ik ben al een paar keer naar het buitenland geweest voor dansopdrachten. Verder hoop ik veel aan de kidz te kunnen leren en dat ze zeker plezier blijven houden in het dansen.

 

MarleenIk ben Marleen en ik dans al vanaf mijn 6e. Toen ik begon wilde ik al snel zo veel mogelijk verschillende stijlen leren! Nadat ik twee jaar heb mogen assisteren bij lessen, ben ik zelfstandig lessen gaan geven. Inmiddels heb ik al 7 jaar ervaring in het geven van danslessen in verschillende stijlen en voor verschillende leeftijdsgroepen. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de 3-jarige dansopleiding “Lucia Marthas Institute For Performing Arts”. Hier ben ik all-round (in alle stijlen) opgeleid tot uitvoerend-danseres en dansleider/docent. In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen als uitvoerend danseres bij het Holland Show Ballet. Hier heb ik een jaar lang in “Dinnershow Pandora” gedanst en bij veel evenementen mogen dansen zoals; “Voetballer van het jaar gala” en “Miss Holland verkiezing”.

Op dit moment studeer ik aan de PABO in Utrecht. Ook de dingen die ik daar leer neem ik zeker mee in de lessen die ik geef. Een positieve en energieke omgang met mijn leerlingen vind ik erg belangrijk!

 

DeschnyY-Dancewear, want jij wil er toch ook te gek uitzien?In de dansschool van Dansstudio Yvette zit de danswinkel "Y-Dancewear" ; een frisse en hippe danskledingwinkel met een groot assortiment aan dans en balletkleding voor een betaalbare prijs.

Nieuwsgierig?
Kom dan gauw langs. Leerlingen van Dansstudio Yvette krijgen standaard 10% korting!

Bedrijfsgegevens


Dansstudio Yvette
Johan Jongkindstraat 16
1318 LW Almere
Tussen de Vaarten

+31(036) 8482062
info@dansstudioyvette.nl

Kamer van Koophandel: 39099279
BTW nummer: NL1299.00710.B01

Openingstijden


maandag15.45 - 20.30 uur
dinsdag09.30 - 12.30 uur
 15.45 - 20.30 uur 
woensdag09.30 - 22.00 uur
donderdag15.45 - 20.30 uur
vrijdag15.45 - 21.00 uur
zaterdag09.30 - 12.30 uur

Gratis proefles volgen?


Dat kan! Vul onderstaand contactformulier in en vermeld daarin je contactgegevens en de datum waarop de proefles zou moeten plaatsvinden. We hopen je gauw te zien!

Verzenden