You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Laden...

Marscha Soraya Mac Gillavry

Dansdocente

Marscha Soraya Mac Gillavry, roepnaam Marscha, geboren en getogen in Almere, 1994. Marscha groeide op in Almere waar zij op achtjarige leeftijd dans-, zang- en spellessen ging volgen bij Jouetta's Danscentrum en de Faust Theaterschool.

Toen zij van haar basisonderwijs naar haar middelbare opleiding ging werd zij aangenomen bij de Lucia Marthas Dansacademie. Naast haar opleiding aan het Helen Parkhurst Daltoncollege volgde zij, zes jaar lang, lessen bij de Weekend klassen van de Vooropleiding van Lucia Marthas. Ook bleef zij hiernaast lessen en workshops aan de Faust Theaterschool volgen en bleef zij dansen bij Jouetta's Danscentrum. In haar examenjaar werd Marscha aangenomen om Nederland te vertegenwoordigen bij de World Championships of Performing Arts te Hollywood, Los Angeles. Dit is vergelijkbaar met de Olympische Spelen, maar dan op het gebied van dans, zang, spel, acteer- en modelwerk. Tijdens dit fenomeen heeft Marscha twee zilveren en één bronzen medaille binnen weten te slepen voor ons koude kikkerlandje in de categorieën Moderne Dans, Song&Dance en Nationale Zang. Ja, Marscha heeft met haar vertolking van het nummer "Hij gelooft in mij" een bronzen medaille gewonnen in Amerika.

Na het avontuur in Amerika is Marscha aangenomen bij de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater.  Met deze opleiding heeft zij al in meerdere theaters mogen staan, waaronder het prachtige Koninklijk Theater Carré. Voor een (bijna) uitverkochte zaal mocht zij samen met de gehele opleiding een avondvullend programma, "Straks Bekend in Carré - een spektakel coupé", neerzetten. Naast deze fantastische ervaring heeft Marscha ook in meerdere producties mogen staan tijdens haar opleiding. "Mazzeltov" geregisseerd door Albert Klein Kranenburg, "Tussenhaakjes - een ode aan Jos Brink" geregisseerd door Frank Sanders zelve en "Nu of Nooit" geregisseerd door Bas Groenenberg, gechoreografeerd door Peter van Dosselaer en met muzikale begeleiding van Billy Maluw.  In het voorjaar van 2017 is Marscha aangenomen voor een stageplek bij Van Hoorne Entertainment voor Hans en Grietje De Musical.

In het theaterseizoen van 2017 - 2018 stond zij in het Ensemble van deze tourende productie en was zij daarnaast ook de Understudy van de rol "Mevrouw van de Beurs". Ieder weekend stond zij op de bühne terwijl zij daarnaast haar vierde en laatste lesjaar volgde aan de Frank Sanders' Akademie. Inmiddels is zij van de Akademie afgestudeerd en gaat zij aan het werk in de grote boze wereld!

Marscha geeft al 3 jaar met veel plezier klassieke balletlessen bij Dansstudio Yvette

instructor-440x462_0008_Marsha